Koninklijk Toneelgezelschap - Sint-Baafs-Vijve
Maak plaats, mevrouw

Maak plaats, mevrouw

Het stuk draait rond Filip Callewaert, uitgever van kinderboeken; Hij laat zijn flat opnieuw inrichten door binnenhuisarchitect, Alex Maes. Hoewel Filip niet gelukkig is met de ideeën van Maes, laat hij zijn vrouw toch min of meer de vrije hand. Als Filip echter door een ongelukkig toeval een stuk liefdesbrief in zijn handen krijgt, waarvan hij denkt dat die geschreven werd door Alex Maes en gericht is aan zijn vrouw, wordt de sfeer grimmig.

Maes is echter verliefd op het dienstmeisje, Sylvie. De venoot van het uitgeversbureau, Rik D'haene, loopt achter ieders rok aan en zijn vrouw, Linda? wil ook wel eens een verzetje. Joke Callewaert is echter de enige die haar man nooit ontrouw is geweest.Als ook de schrijfster van de kinderboeken, Olivia de Groote, die niets van seks wil weten op bezoek komt en enige loslopende minnaars de flat willen gebruiken voor hun avontuurtjes, loopt de situatie volledig uit de hand.

Maak plaats Mevrouw is een dolle komedie van Ray Cooney en John Chapman. Het is geen stuk met een grote moraal of met literaire hoogstandjes, maar wel een kwalitatieve pretentieloze komedie met de nodige peperbolletjes en een snuifje zout.


Spelers :