Koninklijk Toneelgezelschap - Sint-Baafs-Vijve
Oscar

Oscar

Geboren in 1920 is Claude Magnier één van de rasechte boulevard- schrijvers die het genre, zo dierbaar aan de Parijse theaterbezoekers, verder zetten. In de lijnen van Feydeau, Labiche, Roussin en Camoletti's is Magnier na de oorlog een der veel gespeelde auteurs in de theaters van het lichte genre van de Franse hoofdstad geweest.

Oscar is van meetaf aan een voltreffer geworden. Het stuk veroverde de Parijse theatergangers al onmiddelijk en kende een doorlopende reeks voorstellingen tot boven het duizendtal. Het week met even- veeel succes uit over de grenzen.

In een reusachtig ingewikkeld komplot kan de toeschouwer alleen maar de échte franse komiek herkennen en stelt hij zich geen diepgaande vragen, maar leeft hij gedurende twee uur mede met de lotgevallen van een wereld die alleen maar uit het guitig-vernuftige brein van Magnier kan geboren worden.

Het stuk speelt zich af ten huize Bernard Barnier, multimil- jonair en eigenaar van de Barnier-zeepfabrieken.

Oscar

Vergt geen uitleg. Vergt geen programmaverklaring. Vergt geen aanwijzing. Vergt geen lokalisatie in het genre. Vergt geen ver- antwoording.

Oscar

ondergaat u.

Oscar

overspoelt u.

Oscar

moet u maar volgen.


Spelers :